Czoma Krisztina -angoltanár

 vipangol.hu - Ha tényleg szeretnél megtanulni angolul... | E-mail: vipangol@gmail.com | Mobil:70/450-6452

Referenciáim
Nyelvvizsgák
TOEFL felkészítés
Állásinterjú tippek
Órarend
Kapcsolat

Állásinterjú felkészítés


 

10 hasznos tipp az angol nyelvű állásinterjúra való felkészüléshez

 

  1. Legyen felkészülve a lehetséges kérdésekre! Ezek szintje és összetettsége természetesen függ a pályázó nyelvtudásától és a megpályázni kívánt állás nyelvi követelményeitől, de lényegében bármilyen interjú esetében elhangozhatnak. Ezt leginkább szakemberrel, illetve egy felkészült tanárral teheti meg.
  2. Rendelkezzen a megfelelő nyelvtudással! Minden álláshirdetés leírja a kívánt nyelvtudást. Legtöbbször nem a nyelvvizsgapapír számít, hanem a tényleges nyelvtudás, általában a kommunikációs készség.
  3. Saját maga írja meg a önéletrajzát, még ha segítséggel is! Ily módon könnyebben fog emlékezni a leírtakra és nem sül fel az interjún.
  4. Gyakoroljon! Leninnek egy dologban biztos igaza volt: tanulni, tanulni, tanulni! Feltétlenül tanulja meg fejből angol nyelvű önéletrajzát (CV): életrajzi adatait, az eddigi és jelenlegi munkahelyére vonatkozó leírást és hobbijait.
  5. Legyen tisztában előnyös és hátrányos tulajdonságaival! Ez határozottságot, magabiztosságot és egészséges önkritikát mutat Önről.

  1. Ne izguljon! Bizonyos fokú izgulás akár inspiráló is lehet, de a túlzott idegeskedés visszatetsző és blokkoló hatású. Az alapos felkészülés és egy kis relaxálás segíthet.
  2. Tájékozódjon a cégről, ahová jelentkezett! Elvárható és egyben imponáló is, hogy jól informált legyen és meg tudja fogalmazni, miért éppen annál a cégnél szeretne dolgozni.
  3. Legyen jól ápolt és szolidan elegáns! Az első benyomás ugyanis döntő fontosságú, hihetetlenül hangzik, de kutatók szerint ez mindössze az első három másodpercet jelenti!
  4. A felkészüléshez ne kollégát vagy barátot, hanem inkább egy, kívülálló személyt kérjen fel!
  5. Végül, de nem utolsósorban: az utolsó napon már ne próbáljon megtanulni semmi újat, legfeljebb olvasson át mindent még egyszer!

Sok szerencsét!


 


Ön itt áll: Bemutatkozás-Állásinterjú tippek

Előző: TOEFL felkészítés Következő: Órarend